CAȘTIGATORII CONCURSULUI CHANTS, SONS SUR SCENE IN TABARA CULTURELAB

„Chants, sons sur scène”, festivalul internaţional al cântecului francofon din România și-a desemnat câștigătorii, în persoana lui Ingrid Szilagyi din Satu Mare și a lui Alexandru Tihu din Timişoara. Cei doi câștigători vor participa între 10 şi 22 august 2014 la cea de-a 39-a ediție a Stagiului Internațional de la Châteauroux.

Peste 600 de participanți din toată lumea se întâlnesc la acest eveniment conceput

în jurul dansului, al cântecului și al teatrului.

Unic în felul său în Franța, dar și în Europa, stagiul oferă 24 de discipline de studii, coordonate de 34 de profesori, la 4 niveluri diferite.

Cei doi participanți români sunt laureații categoriilor 16-17 şi 18-25 de ani ai finalei concursului, organizat anual la Baia Mare.

„Chants, sons sur scène” este un concurs internațional al cântecului francofon, destinat tinerilor între 13 și 25 de ani. Scopul pe care și-l propune este să ofere o întâlnire amicală și dinamică, de anvergură internațională. Festivalul oferă tinerilor din România posibilitatea unei deschideri culturale moderne și atractive totodată. Fiecare concurent are ocazia să participe la schimburi multiculturale, să se deschidă spre alte genuri de muzică, să intre în contact cu profesioniști (muzicieni, ingineri de sunet, tehnicieni), să se dezvolte pe plan personal, descoperind scena și plăcerea de a împărtăși aceleași valori cu publicul.

Institutul Francez din România, Institutul Cultural Roman şi Asociaţia Română a Profesorilor de Franceză susțin întregul concurs, de la etapele de selecție (în 13 oraşe din România, la ediţia din 2014, cu aproape 500 de concurenţi) până la finală (50 de calificaţi), atât în procesul de jurizare, cât şi prin invitarea unui grup muzical tânăr. Anul acest, cu ajutorul Wallonie Bruxelles International, organizatorii au invitat grupul Dalton Telegramme, câştigătoarea concursului Les Talents Acoustic TV5MONDE 2013.

affiche_stage_maxi

Répondre

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l'aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s